Sök

Mod är en förmåga och inte en egenskap


Tror du att mod är något som vissa bara har naturligt och andra (du själv) inte?

Du ser personer runt omkring dig som utan att tveka gör det du drar dig för. (Du är ju inte rädd, du drar dig bara för att göra det). Och de verkar dessutom alltid ha varit sådana och de säger de också när de blir tillfrågade. Det är fullständigt naturligt för dem att våga.

Skillnaden mellan dig och de är att de har fått med sig det från sin uppväxtmiljö och har fått träna på att vara modiga från barnsben genom att utmana sig själva och få bekräftelse medan du har fått lära dig att du inte kan, inte duger, inte ska plats.

Det är ingen idé att försöka för du duger inte ändå!

Du är lika tränad i att inte våga men det gör dig inte feg, bara otränad. När du inser det så inser du också att mod är en förmåga du kan lära dig. Om du aldrig har fått lära dig att ta konflikter, ta plats och prata inför andra så är det jobbigt. Att våga ha fel och misslyckas kräver även det mod och mod går att träna upp. Det är inget vi föds med utan lär oss en liten bit i taget genom att göra det som vi tidigare inte har vågat.

Du klarar mer än vad du tror!

Våga ta dig själv på allvar!

40 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Känslosann!

Dina känslor bär på sanningar men det är inte alltid sanna! Det är viktigt att du lyssnar på dina känslor och lär dig att tolka dem rätt. Rädsla är något som de flesta av oss förknippar med något nega

Du är inte så rädd för att misslyckas som du tror!

Inte sällan pratar vi om att vi är rädda för att misslyckas eller risken att misslyckas med något men jag är inte så säker på att det är det vi egentligen är rädda för. Själva misslyckandet, t ex att