Sök

Man är ju inte rädd...

Vi pratar sällan om känslor och väldigt lite om att vara rädd i vårt samhälle.

Vi gör en massa omskrivningar för att slippa kännas vid att vi faktiskt upplever obehag och rädslor. Det kan vara ord som ”jag har aldrig varit en person som….” eller ”det är inte riktigt min grej att…..” Det närmaste vi kommer att erkänna rädslor är ofta uttryck som ”man har ju sina demoner” men vilka de är vill vi väldigt sällan sätta ord på.


Det blir snarare undflyende kommentarer som det är samma som alla andra och det är där skon klämmer. Vi är beredda att erkänna att vi är rädda om vi är rädd för rätt saker, nämligen samma saker som alla andra. Gluten, kolhydrater och klimathotet är det helt ofarligt att vara rädd för men att sätta ord på mer personliga rädslor är svårare för vi blir sårbara. ”Nä, man är ju inte rädd!”


Problemet är att vi inte kan prata om att vara modig och ett modigare liv om vi inte pratar om rädslor. För att vara modig är inte att vara orädd utan ett beslut att inte låta det obehagliga och det som skrämmer stå i vägen för dig och det du vill göra. Jag har gjort mitt val och det är att jag accepterar att jag är rädd för en hel del saker men väljer att vara modig för det ger mig så många fler möjligheter. Dessutom är det så att det jag fokuserar på växer.


Att vara modig börjar med ett beslut!

39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Känslosann!

Dina känslor bär på sanningar men det är inte alltid sanna! Det är viktigt att du lyssnar på dina känslor och lär dig att tolka dem rätt. Rädsla är något som de flesta av oss förknippar med något nega

Mod är en förmåga och inte en egenskap

Tror du att mod är något som vissa bara har naturligt och andra (du själv) inte? Du ser personer runt omkring dig som utan att tveka gör det du drar dig för. (Du är ju inte rädd, du drar dig bara för