Sök

Känslosann!

Dina känslor bär på sanningar men det är inte alltid sanna!


Det är viktigt att du lyssnar på dina känslor och lär dig att tolka dem rätt.


Rädsla är något som de flesta av oss förknippar med något negativt. Men rädslan fyller en viktig funktion! Den vill varna dig för det som kan vara skadligt för dig.

Problemet är att alla dina rädslor inte har den funktionen så det gäller att du har koll på att du tolkar dem rätt.


Rädsla kan förlama våra sinnen och vi slutar tänka logiskt. Vi fyller på med våra värsta farhågor och agerar på det som skrämmer oss och upptäcker ibland för sent att det inte alls var så illa som vi trodde. Ett effektivt sätt att hantera rädslor är att fråga dig om det som du är rädd för är farligt eller om det är skrämmande.


Att vara rädd för farliga saker som höga hastigheter och höjder, vapen och hotfulla situationer är sunt. Det hjälper oss att undvika det som kan skada oss men att undvika sådant som är skrämmande är inte alltid lika sunt.


Det är inte alls säkert att det som skrämmer dig på något sätt är farligt men det kan begränsa dig. Att tala inför större grupper, våga satsa på en ny karriär eller hobby, stå upp för dig själv, uttala dina åsikter och ta plats i ett sammanhang kan vara skrämmande men knappast något farligt. Det är inte livshotande eller skadligt men det kan bjuda på en hel del obehag om du är ovan vid situationen.


Kom ihåg att mod är en muskel du kan träna. Du börjar inte med de tyngsta vikterna när du går på gym utan du börjar med lättare vikter med fler repetitioner. Samma sak med mod. Börja med mindre skrämmande saker och öka sedan dina utmaningar allt eftersom.


Du klarar mer än vad du tror!

Våga ta dig själv på allvar.

22 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Kontakt

  • Gray Facebook Ikon
  • Gray Instagram Ikon

Här hittar du kurser och föreläsningar i metodik och ledarskap. Jag hjälper er att nå er fulla potential!
"Att vara modig är ett val!"

 - Fredric Käld, Coach, mentor och inspiratör

070 605 00 22
Stockholm

© 2020 Fredric Käld Utbildning AB